Izberita pravo temo poroke

our blog

Izberita pravo temo poroke

,
In Blog
,

Toliko kot je pod soncem srečnih poročenih parov, toliko različnih porok obstaja. Vsaka je drugačna in vsaka edinstvena. A vseeno imajo vse te poroke nekaj skupnih elementov. Ene poroke so bolj elegantne, druge rustikalne, tretje pravljične, starinske, boemske, moderne, tradicionalne, pomladne, poletne, jesenske, zimske … Kakšna bo poroka je odvisna od vaju. Izberita takšno temo, ki vaju najbolj opiše in vama je blizu. V nadaljevanju predstavljam nekaj tem za zanimivo poroko.

 

Pravljična poroka

To je prava tema za zasanjane pare, ki še vedno čutijo metuljčke v trebuhu ob vsakem pogledu drug na drugega. Takšna poroka je navadno uresničitev nevestinih otroških sanj. Temo poroke lahko nevesta in ženin napovesta že v vabilu, kjer začneta s povedjo: »Nekoč pred davnimi časi sta živela …«. Ob misli na pravljično poroko imamo v glavi veliko metuljčkov, pastelne barve, cvetje, tiaro, golobčke, gradove, princeske in prince. Pravljična poroka je poroka pretiravanja, v dobrem smislu, seveda. Vsega mora biti v izobilju. Pravljična dežela je dežela sanj, zato je to poroka brez omejitev. Vse se lahko zgodi na pravljični poroki! A kaj je skupno vsem pravljicam? Srečen konec.

 

Starinska poroka

Starinsko poroko bi najbolje opisala beseda »vintage«. V tej temi se bodo našli pari sproščenega in bolj artističnega duha. To ne bo poroka tisočega cvetja. To bo poroka z manj dekoracije, a vseeno dovršena z drobnimi detajli. Svatje lahko mladoporočencema natipkajo sporočilo na starinski tipkarski stroj. Poročna torta je okrašena v stilu nedokončanega – tanek nanos smetane, ki razkriva notranje barve biskvita torte. Nevesta in ženin se bosta prevažala v »Oldtajmerju«. V poročni dvorani stoli ne bodo oblečeni v bela ogrinjala. Zagotovo pa bo kje stal kakšen star kovček ali gramofon.

Vintage poročna dekoracija

 

Kmečka poroka

Preprosti pari se bodo našli v kmečki poroki, kjer si gostje odpočijejo na balah sena, svatba ali tudi obred pa potekajo v skednju, ki je bogato okrašen z lučkami. Na kmečki poroki lahko pričakujete leseni pridih. Več o tem je bilo napisanega že v prispevku: POROKA Z LESENIM PRIDIHOM.

Poroka na deželi. Kmečka poroka

 

Moderna poroka

Če sta »odštekana«, mlada in razigrana se bosta zagotovo poročila v stilu moderne poroke. Nevesta in ženin bosta obula »All starke«, namesto žive glasbe bo rolal DJ, glavna barva poroke bo živa in močna barva. Na vrhu poročne torte bosta figurici, ki si nagajata (nevesta drži ženina za ovratnik). Poroka bo sproščena in začinjena z igricami, tudi nagajivimi.

 

Elegantna poroka

Pari, ki sledijo novim trendom in so drzni, a vseeno minimalistični se bodo prav tako poročili v modernem stilu, ki pa ga bolj opiše beseda eleganca. Na tej poroki ne bo superg, ampak vrtoglave petke in skrbno premišljeni detajli v zlatih odtenkih in nepravilnih oblik. Poročna torta bo kot umetnina iz betona ali marmorja, a pregrešno dobrih okusov. Poroka se bo odvijala na prestižni lokaciji, pogostitev v dobrem hotelu.

 

Gorska poroka

Poroka na prostem je rezervirana za avanturiste. Poročiti se na gorski planjavi, s prijetno sapico, svežim zrakom in panoramskim razgledom je nepozabno, a vendar veliki riziko. Le redko kateri par je dovolj pogumen za ta korak. Taka tema je primernejša za manjše poroke. Od svatov se ne pričakuje večerna toaleta, a vseeno ni primerno, da so pohodniško napravljeni. Še vedno gre za svečani dogodek. Nevesta na gorski poroki ima preprosto obleko in v laseh nosi travniško cvetje. Ženina si brez naramnice tudi ne moremo predstavljati. Pogostitev je v bližnji koči. O taki poroki se bo še leta govorilo, če bo vreme sodelovalo ali ne.

 

Morska poroka

Ob šumu morja v lahkotnih poletnih oblekah si lahko zvestobo izrečeta v poletnih mesecih. Barva poroke je lahko koralna ali mornarska. Nepogrešljivi deli dekoracije so školjke, morske zvezde, ribiške mreže, svetilnik, reševalni obroč … Po penini se pije Sangria in tesne čevlje zamenjajo natikači. Na takšni poroki se bodo najbolje počutili pari, ki ne želijo komplicirati, ki se enostavno želijo le poročiti tam, kjer se najbolje počutijo, na morju.

Poroka ob morju

In kakšno temo poroke bosta izbrala vidva? Sporočite nam spodaj v komentarju.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.