POROKA Z LESENIM PRIDIHOM

our blog

POROKA Z LESENIM PRIDIHOM

,
In Blog
,

Teme na poroki so lahko različne. Pari, ki čutijo dodatno predanost do lesa, imajo na voljo neskočne možnosti kam vse ga vključiti. Če želite, da ima vaša poroka res tisti “lesen” faktor, si vzemite čas še za najmanjše podrobnosti in še v detajle vpeljite les. Vajini svatje  bodo ostali brez besed.

LESENI METULJČKI

Leseni metuljči so postali že skoraj obvezna oprema porok z rustikalnim pridihom. Moški niso navajeni na modne dodatke, saj jih le redko kateri v vsakdanjem življenju nosi. Na ta lesen kos pa so ponosni in ga še z večjim veseljem nosijo. Mogoče na prvi pogled zgleda težek in kot ovira pri sukanju glave, a vendar če je narejen pravilno in premišljeno, ga bo ženin z veseljem nosil še na vseh obletnicah.

ŠATULJA ZA POROČNE PRSTANE

Šatulja za poročne prstane je del poroke in lahko je skrita v žepu priče ali pa krasi mizo ob sklepanju zakona. Namesto klasične žametne škatljice, ki jo dobite pri zlatarju, posežite raje po leseni šatulji, ki je edinstvena. Lahko je preoblikovan kos debla, ki je neponovljiv in zato še dodatno čaroben, lahko je lesena šaktljica z vajino gravuro, lahko je tudi le lesen podstavek z vdolbenimi luknjami za vajina prstana.

LESENI NAPRSNI ŠOPKI

Naprsni šopki svate povežejo k poroki in kaj jih lahko bolje poveže kot lesena priponka oz. zapestica v primeru nežnejšega spola. Iz lesa izrezan motiv, dekoriran s trakom v barvi poroke lahko na gospode pritrdite z magnetkom ali priponko. V primeru magnetov se res prepričajte, da so dovolj močni, ker ni ga hujšega za svata, kot ves čas iskati te šopke naokoli. Naprsni šopek je lahko dekoracija za enkrat, lahko pa se prelevi v nakit. Dame lahko dobijo naprsni šopek v obliki zapestnice. K lesu dodajte trak iz čipke in zapestnica bo rustikalna in »šik« hkrati.

DEKORACIJA TORTE

Poročne torte so postale prava umetnost. Njihova krona so postali »cake topperji«. Domišljija tukaj ne pozna meja. Na vrhu veličastne torte lahko postavite vajin datum, vajini začetnici, imeni ali besedo, ki vaju poveže in predstavlja.

DEKORACIJA NA MIZAH IN OB HRANI

V  tej točki se dotaknemo detajlov, ki se zdijo na prvi pogled brez pomena, a v resnici postavijo češnjo na vrh sadne kupe. Hrano lahko posrežete na lesenih podstavkih. Uporabite lesene zaboje kot poličko in vanje ter nanje zložite sladice. Prav tako lahko označitve miz postavite na lesene podstavke. Vso hrano poimenujte, da bodo svatje vedeli, kaj jih čaka ob grižljaju in etikete vtaknite na lesena stojalca. Ne skrivajte lesenih stolov pod prevlekami, naj bo poročna dvorana del vajine teme.

DARILA ZA SVATE

Neskočno možnosti je, ko iščete nekaj lesenega za darilo. Popularni so postali brezovi svečniki – kos brezovega debla s čajno svečko. Gostom lahko podarite obesek za ključe z vajino gravuro. Vedno pa se na poroki najde tudi tista prijateljica, ki je zavihala rokave tudi sama in pomagala na vsakem koraku. Tej prijateljici lahko izročita uhane iz lesa. So lahki in naravni. Za posebne priložnosti in tudi vsakdan.

Tudi vi razmišljate, da boste lesene dodatke uporabili na svoji poroki? Sporočite nam v komentarju spodaj.

2 Comments

Author's gravatar

Marjana

super članek. Tudi na svoji poroki bom uporabila les kot dodatek.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.