Poleg priče še družice?

our blog

Poleg priče še družice?

,
In Blog
,

Poroka je najlepši dan v življenju neveste in ženina. Lahko pa je tudi prav poseben dan za tvoje prijateljice. Ni res, da imaš lahko samo eno sestro tesno ob sebi ali le eno prijateljico na svoj veliki dan. Povabi svoje najdražje, da postanejo del tvojega čarobnega dne.

 

Nekoč so celo verjeli, da nevesta nujno potrebuje ob sebi dekleta, ki so belo oblečena in nosijo cvetje v rokah za srečo, saj tako napravljene zmedejo zle duhove, ki ne prepoznajo neveste. Častni naziv družice bo razveselil tvojo prijateljico. S tem ji boš pokazala, koliko ti v življenju pomeni. Hkrati pa je dobila tudi sladke skrbi.

Družice se del poroke

Dodatni element vajine poroke so lahko tvoje prijateljice in/ali sestre, ki so oblečene skladno s temo ter barvo poroke. Prav tako jim lahko zaupaš del obveznosti, prepustiš organizacijo, a najbolj na pomoč priskočijo ravno na dan poroke, ko skačejo na vse konce namesto tebe neveste, ki se lahko sprosti in prepusti. Družic imaš lahko toliko, kolikor si želiš. Imej le v mislih, da v primeru manjših porok, raje premisli o velikem številu. Si predstavljaš 30 povabljenih in od tega 10 družic? Raje ne, kajne. Prav tako kot nevesta imajo lahko šopek, ki je iz enakega cvetja kot nevestin. Ob samem obredu lahko stopajo pred nevesto in ji stojijo ob strani. Če je poročna dvorana ožja, pa naj se postavijo tako, da objokanim staršem ne zakrijejo pogleda na dogajanje.

Obleke za družice

Družice so navadno oblečene v barvo poroke. Lahko imajo vse identične obleke, lahko pa imajo obleko različnih krojev istega blaga. Lepo tudi izgleda, če so oblečene v variacije odtenkov. V zadnjem času so moderni različni pasteli. Pomembno je, da so družice enotne, da izstopajo, a v nobenem primeru ne smejo ukrasti pozornosti nevesti. Končno odločitev poda nevesta, saj je to njen dan in ona lahko določa. Naloga družice pa je, da se nasmehne in razveseli obleke, četudi sama ne bi izbrala takšne. Vsaka ima drugačno postavo in edinstveno osebnost. Malenkost bolj tvegana je odločitev, da si družice same poiščejo obleko v določeni barvi. Že bela barva ima tisoč odtenkov, zato se zna zgoditi, da ne bodo čisto vse družice ujele isti odtenek izbrane barve, a bodo zato toliko bolj nasmejane, saj bodo nosile obleko svojih želja.

 

izstopajoče obleke družic

Naloge družic

Začne se z izbiro poročne obleke za nevesto, lepljenjem daril, iskanjem gostišča, poslušanja potencialnih bendov … Najverjetneje bodo družice najbolj vesele pri organizaciji dekliščine. Glavno vlogo pa definitivno odigrajo na poroki. Pomagajo pri jutranji koordinaciji ličenja, friziranja in oblačenja. Sploh če na poroki ni načrtovalke poroke, je dobrodošlo, da svate usmerjajo, kam naj se postavijo ali posedejo in osveščajo, kaj še sledi. Pri fotografiranju poiščejo vse tete in strice. Prvo pomoč nudijo pri strganih najlonkah ali odpadlem gumbu. Namesto, da nevesta živčno preverja, ali vse poteka tako kot mora, se družice vrtijo okoli. Seveda pa ni nujno, da so na dan toliko obremenjene. Lahko je njihov pomen le moralna podpora nevesti in je njihova glavna naloga, da neizmerno uživajo.

Zakaj? Ker sem jaz tako rekla!

Laskavi naziv družice za seboj potegne veliko obveznosti in kimanja. Res je, da ima nevesta zadnjo besedo, a pomisli na svoje prijateljice. Tvoje prijateljice so z razlogom. Želijo ti vse dobro v življenju in tvoja sreča, je njihova sreča. Ne sili jih v stvari, ki si jih ne želijo. Prisluhni njihovim nasvetom. Naj ne bodo nesrečne v preozkih oblekah, previsokih petkah in s pretežkim šopkom. Ko bo poroka za vami, pa ne pozabi vsako posebej objeti in se ji iskreno zahvaliti, saj je kljub zabavi, imela ves čas oči na pecljih, da je vse potekalo gladko.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.