POROČNI »SAVE THE DATE«

our blog

POROČNI »SAVE THE DATE«

,
In Blog
,

Načrtovanje poroke se začne mesece in mesece pred izbranim datumom poroke. Seveda si želita, da bodo vsi vajini svatje na dan vajine poroke prosti. Sploh v poletnih mesecih obstaja velika verjetnost, da si kdo že planira dopust, kupi celo letalske karte … Vse to lahko rešite preprosto s »Save the date« vabilom, ki bo vajine svate navdušil, saj bo zanje nekaj novega in dobro si bodo zapomnili vajin datum.

 

To ni navadno vabilo. Njegova vloga je najava poroke, ki pa ne razkrije vseh podrobnosti. V slovenščini še nimamo pravega prevoda, ker se trend še ni prijel, lahko bi ga poimenovali »predvabilo« ali le najava poroke. Vsekakor pa postaja vse bolj priljubljen tudi pri nas.

 

»Save the date« je tudi rešilna bilka v situaciji, ko ni še vse dorečeno, a vendar si želite čimprej obvestiti svate, kdaj bo poroka. Izbran je datum, izbrana je poročna obleka, mogoče že lokacija, ni pa še določen razpored civilne in cerkvene poroke.  S »Save the date« seznanita svate, kdaj poroka bo, na kateri lokaciji in uri pa izvejo na vabilu, ki pride le nekaj tednov pred poroko.

»Save the date« vabilo

Na pogled je kot vabilo, vendar ne vsebuje vseh podatkov o poroki. Svatom ga lahko izročita v pisemski ovojnici. Bistveno je, da nanj napišeta vajin datum in kaj se bo na ta dan zgodilo. Napišeta lahko »Poročila se bova« ali »Zaročena sva«. Če je lokacija tudi že znana, dodajta še ta podatek. »Save the date« je lahko čisto preprost ali povsem eleganten stil. Naj »Save the date« že napove, kakšna bo poroka.

»Save the date« razglednica

Poiščita skupno sliko, iz katere izžareva vajina ljubezen in naj bo to razglednica, ki jo pošljeta svatom. Na prvi strani razglednice je vajina slika s kakšnim napisom ali verzom, na notranji strani razglednice pa naj bo ključno sporočilo za svate, torej kaj in kdaj se bo zgodilo. Besedilo »Save the date« lahko tudi zamenjata z »Rezerviraj si najin datum«.

»Save the date« koledar

»Save the date« je lahko v obliki koledarja. Na njem je bolj grafično izpostavljen datum vajine poroke. Izgleda kot iztrgan list iz koledarja, kjer edino, kar je označeno, je vajin datum. Zgornji del je lahko ali vajina slika ali ilustracija ali dizajn po želji, spodnji del pa vsi dnevi v mesecu z obkroženim vajinim datumom. Lahko je v velikosti A4 in zrolan v rolo, lahko je manjše velikosti kot kartica ali klasično vabilo.

Kaj vse je lahko »Save the date« za poroko?

Svatom lahko podarita magnet za na hladilnik. Vsak dan se bodo spomnili na vaju in z nestrpnostjo pričakovali vajin dan. Namesto tisk na papir lahko naredita tisk na les, če načrtujeta rustikalno poroko. K »Save the date« lahko priložita svinčnik in dodata napis »Zapiši si najin datum«. Možnosti je neskočno. Lahko se poigrata in najdeta odštekano idejo ali sledita klasiki in navdušita s prefinjenim dizajnom.

Leseno vabilo pa lahko naročita tudi preko priljubljenega nakupovalnega portala Aliexpress.

Bosta svoje svate pred poroko obvestila tudi z vabilom “Save the date”? Prosim sporočite nam to v komentarju članka spodaj.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.