Poročni trendi v 2018

our blog

Poročni trendi v 2018

,
In E-novice
,

Poročni trendi v 2018
Največji poročni sejmi so za letos napovedali kar nekaj novosti, ki bodo naredile slavnostni dan še bolj slikovit in dovršen. Tako na področju vizualne podobe kot ponudbe bodo poskrbele, da bo vaša poroka resnično nepozabna in pestra.

Ohcet v sožitju z lokalno kulturo
Tematske poroke, ki so bile priljubljene v zadnjih letih, so se osredotočale predvsem na življenjski stil in hobije ženina in neveste. V tem letu pa naj bi se stil poroke bolj povezoval z lokalnim okoljem. Ker je Slovenija izjemno bogata s kulturno dediščino, ta pa je zelo razdrobljena in od ene do druge pokrajine, včasih pa tudi od vasi do vasi, precej raznolika, lahko ta trend pri nas sprejmemo z odprtimi rokami. Postrežba, ki temelji na naravni lončeni posodi in romska glasba v Prekmurju, vrečice s piransko soljo namesto klasičnih konfetov na Obali, tematika češenj v Brdih, aranžmaji z najlepšimi (gojenimi) gorskimi cvetlicami na Gorenjskem … Razmislite o tem, kaj je značilno za kraj ali pokrajino, kjer se boste poročili, pobrskajte po novicah in člankih tamkajšnjih turističnih društev, pa se bodo takoj nabrale odlične zamisli.

Poročni interierji
Poroke in ohceti se vračajo v zaprte prostore. Predvsem tisti, ki jih je na poročni dan presenetilo slabo vreme, bodo temu trendu takoj prikimali. Seveda nimamo v mislih matičnega urada, najbolj priljubljenih gradov za poroke in slavja v neosebni hotelski dvorani. Interier je potrebno izbrati precej bolj domiselno. Trendi zapovedujejo poroke v prostorih muzejev in galerij (lahko tudi lokalnih,) v rastlinjakih ter v starih industrijskih halah. Pomembno je, da imajo visok strop in dovolj naravne svetlobe, da se v njih počutimo ravno tako neutesnjeno, kot bi se zunaj.

Cvetje v dramatičnih barvah
Bela poroka ni več modna, zato se pri dekoraciji s cvetjem ponovno uporablja barve. Namesto belega cvetja in nežnih svetlih barv so zapovedani temnejši odtenki, ki pa ne smejo biti preveč intenzivni ali kričeči. Razmišljajte o temno zeleni, umazano rožnati, zamolklo vijolični, burgundsko rdeči, nikakor pa ne o “pinki”, živo rdeči ali intenzivni rumeni ter oranžni.

Čim manj rezanega cvetja
Za dekoracijo poročne dvorane ali tudi zunanjega poročnega prostora naj se uporabi čim več zasajenega rastlinja in rož v cvetličnih koritih. Bar lahko čudovito okrasite s koriti z begonijami ali vodenkami in drugim tipično balkonskim rastlinjem, zunaj pa lahko v velikih koritih in loncih prekipevajo jasmin, slez, pisane okrasne koprive, resa … Cvetje lahko kombinirate tudi z jagodičevjem.

Šopki iz “zapostavljenega” cvetja
Že nekaj let so namesto poročnih šopkov iz razkošnih gojenih rož modni “divji”, naravni šopki, tudi takšni iz travniškega cvetja. Poročni trendi za 2018 pa gredo še nekoliko dlje. Modno je cvetje, ki ga ravno tako ne najdemo v cvetličarni, poleg tega pa ga večinoma niti ne damo na seznam cvetlic. Gre za “zapostavljene” cvetove, torej cvetove grmičevja, sadnih dreves, celo rastlin, ki so v urejenih vrtovih običajno nebodigatreba ter jih smatramo za plevel ali tegobo, ki se prehitro razrašča in jo je potrebno odstraniti.

Barvite sveče in svečniki
Tako kot pri cvetju, se barve vračajo tudi pri svečah in svečnikih, ki so nujni za elegantnejše dekoracije miz na poročnem slavju. Klasično belino naj se začini s pigmentom izbrane barve, da bodo sveče povsem nežno obarvane in se bodo ujemale z namiznim cvetjem. Pri svečah ravno tako ne varčujte. Na vsaki mizi je lahko visok svečnik z visoko, ozko svečo, poleg njega pa še dva manjša v podobi bovle, v kateri se skriva čajna svečka. Manjša svečnika naj bosta obarvana in različnih velikosti.

Kaj pa tiskovine?
Poročna vabila, vizitke za sedežni red, meni in poročne zahvale v letu 2018 ne smejo biti beli. Ohranite eleganten videz, vendar si privoščite nekaj barvitosti. Uporabite vzorce, ki bi krasili orientalske keramične ploščice, na njih kombinirajte potiskane ali ročno porisane tkanine, natisnite akvarel, ki predstavlja vašo tematiko, na temno siv karton natisnite velik, razkošen cvet … Tiskovine naj bodo paša za oči, ne pa neopazen bel papir s črnimi in zlatimi črkami.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.