Ali naj organizacijo poroke prepustim poročnemu organizatorju?

our blog

Ali naj organizacijo poroke prepustim poročnemu organizatorju?

,
In E-novice
,

Poroka spada med dogodke, ki terjajo veliko spretnosti, iznajdljivosti, prilagodljivosti in znanja na področju organizacije. Ali to pomeni, da morate najeti organizatorja, sicer tvegate, da bodo šle stvari narobe? To je predvsem odvisno od tega, kakšno poroko želite imeti, kaj si lahko privoščite, kakšno znanje imata s partnerjem, koliko pomoči vam lahko nudijo priči in starši. Da bo odločitev prava, vam predstavljamo nekaj dejstev, o katerih velja razmisliti pri odločitvi za ali proti.

Zahtevnost poroke
Poroko, ki je skromna, v domačem okolju ter na tipični poročni lokaciji, lahko brez težave načrtujete sami. Če veste, na koga se obrniti za rezervacije in naročila, bo potrebnih le nekaj telefonskih klicev, pa se bodo stvari že pričele odvijati. Pri odločitvah se boste lahko zanašali na znanje in nasvete profesionalcev, ki vam bodo ponudili posamezno storitev: na matičarja, cvetličarja, šefa gostinskega lokala, fotografa, osebje v izposojevalnici poročnih oblek … Vsekakor je nujno, da pričnete z načrtovanjem dovolj zgodaj in vodite natančen dnevnik z zapisi vsake podrobnosti, da se vam ne bi kaj izmuznilo.
Kadar je poroka večja, v tujem okolju ali zahtevnejša zaradi vaših posebnih želja, pa velja pomisliti na organizatorja. Z njim boste morali vseeno tesno sodelovati in se z njim pogovoriti glede vsake izbire, vendar vam bo delo precej olajšano. Telefonski pogovori, pošiljanje naročilnic, potrditve rezervacij, skrb za malenkosti – vse to bo odpadlo. Poročni organizator bo opravil z vsem, kar bi vam lahko povzročalo skrbi in vam pomagal, da se osredotočite le na končno izbiro v stilu “všeč mi je/ni mi všeč”.

Prednosti, ki jih prinaša poročni organizator
Zaradi izkušenj in vsakdanjega dela na področju porok, ima poročni organizator ustvarjeno precej veliko mrežo kontaktov. Medtem, ko bi sami potrebovali kar nekaj časa, da bi našli maskerko, ki vas bo naličila ter je na izbrani dan prosta, jih ima on med svojimi kontakti cel ducat. Enako velja za vse druge ponudnike.
Zaradi stalnega sodelovanja z istimi profesionalci, imajo poročno organizatorji pogosto prednost in posebne ugodnosti. Z lahkoto se bodo dogovorili za prilagoditev, ki je sami morda ne bi uspeli doseči, prav tako lahko dosežejo tudi kakšno posebnost, ki je vam ne bi ponudili.
Pri poroki je gotovo potrebno upoštevati stroške, saj so ti lahko hitro izven okvirjev vašega proračuna. Poročni organizator, ki je stalna stranka pri nekem cvetličarju, aranžerju, gostinskem ponudniku ali drugod, vam lahko pomaga, da je cena neke storitve ugodnejša – zaradi stalnega sodelovanja ga bodo želeli zadovoljiti in ga tako kot stransko obdržati tudi v prihodnje, tako da manjši popust ne bo težava.
Tisto, kar šteje največ, so izkušnje. Poročni organizator dobro ve, kateri ponudniki so kakovostni in vredni zaupanja. Iz lastnih izkušenj vam bo povedal, kje in s kom so bile stranke v preteklosti zadovoljne ter kje in s kom ne. Tako se boste lahko izognili marsikateri neprijetnosti oziroma tveganju, da pričakujete več kot nazadnje dobite.
Poleg stresa, ki ga lahko povzroči samostojno načrtovanje, vam bo organizator prihranil tudi veliko časa. Namesto vas se bo dogovoril za sestanke in oglede ter vam pomagal, da lahko čim več izbir opravite kar doma. Zakaj bi letali od zlatarne do zlatarne v iskanju poročnih prstanov, ko vam lahko organizator ustrezne prinese kar domov, kjer jih v miru pogledate, ali vam rezervira termin za osebno pomerjanje pri najboljšem izdelovalcu nakita? Zakaj bi slaščičarja zasliševali o poročnih tortah, ko vam lahko prinese na dom za pokušino različne kose v skladu z vašimi željami (in omejitvami)? In zakaj bi hodili od ponudnika do ponudnika drugih storitev, ko ima poročni organizator njihove predstavitvene mape, na podlagi katerih boste hitro izvedeli vse, kar vas zanima?
Če si želite popolne poroke, kjer boste povsem brez skrbi, je odločitev za poročnega organizatorja vsekakor dobra. Ponudil vam bo možnosti, na katere sami morda niti ne bi pomislili, vam bistveno olajšal priprave, poleg tega pa poskrbel za vsako najmanjšo podrobnost – tudi kakšen zaplet, ki se nepričakovano pojavi med samo poroko, bo znal odlično rešiti.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.