Poroka v tujini – vse pomembne informacije na enem mestu

our blog

Poroka v tujini – vse pomembne informacije na enem mestu

,
In Blog
,

Poroka v tujini je odlična izbira za vse, ki si želite manj stresno pripravo na poroko ter intimnejšo poročno zaobljubo na idilični poročni lokaciji. Nemalokrat poroka v tujini predstavlja tudi cenejšo izbiro kot poroka v Sloveniji, še posebej, če upoštevamo možnost, da lahko v eno potovanje vključimo še medene tedne.

Za poroko v tujini se odloča vse več slovenskih parov, med najbolj priljubljenima lokacijama pa sta Mauritius in Sejšeli.

Mauritius – ena najbolj priljubljenih tujih poročnih lokacij

 

Kaj potrebujeta za poroko v tujini?

Za rezervacijo poroke v tujini pri poročni agenciji potrebujeta vsak svoj potni in mednarodni rojstni list. Če je bil kdo od vaju že poročen, bosta morala priložiti še sodno prevedena in overovljena potrdilo o samskem stanu in uradni dokument o razvezi.

 

Kako potekajo priprave na poroko v tujini?

Izbrati bosta morala turistično agencijo in želeno destinacijo ali kombinacijo različnih destinacij. Poročni agenciji bosta morala dostaviti vse potrebne dokumente in izpolniti morebitne dodatne obrazce ter seveda poravnati strošek vajine poroke v tujini. Pred odhodom si bosta verjetno kupila še preprostejši poročni obleki, za vse ostalo pa bo poskrbela turistična agencija.

 

Kako poteka poroka v tujini?

Po prihodu na izbrano poročno destinacijo vaju v hotelu pričaka predstavnik turistične agencije, s pomočjo katerega uredita vse potrebne poročne formalnosti in v nekaj urah oz. naslednji dan sledi poročna zaobljuba.  Še prej s poročno koordinatorko izbereta točen kraj in čas poročnega obreda. Če imata to vključeno v paketu ali se odločita to dokupiti, potem vaju tudi naličijo in vama uredijo poročni pričeski. Praviloma nevesta prejme tudi poročni šopek , ženin pa naprsnega.  Priskrbijo vama tudi poročni priči – najpogosteje je to kar hotelsko osebje. Vajino poročno zaobljubo v objektiv ujame bodisi hotelski fotograf bodisi fotograf po vajinem lastnem izboru.  Po končanem poročnem obredu prejmeta kopijo poročnega lista. Kasneje vama priskrbijo še originalni poročni list in Apostille – uradna overovitev dokumenta. Ta dokumenta sta za vaju bistvenega pomena,  ko se vrneta v Slovenijo, saj bosta z njima vpisala svojo poroko na svoji matični enoti, pri čemer pa morata Apostille predhodno dati še sodno prevesti v slovenski jezik.

Pozor: Opisani postopek poroke v tujini se lahko nekoliko razlikuje glede na izbrano turistično agencijo, poročno destinacijo ter paket, ki ga izbereta. Zato se pri vajini turistični agenciji skrbno pozanimajta o vseh podrobnostih. Tudi poročno agencijo skrbno izberita.

 

Koliko stane poroka v tujini?      

Poroka v tujini (npr. Mauritius/Sejšeli), vključno z letalskim prevozom in približno 7-dnevnim bivanjem, vas bo stala približno 5000 € (preko agencije Lux turizem).                                                                                                                                                                       

 

                                             

                                                                                               

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.