10 najpogostejših tegob nevest in kako jih rešiti

our blog

10 najpogostejših tegob nevest in kako jih rešiti

,
In Blog
,

Poroko načrtuješ do potankost, saj si želiš popolno poroko. Več kot planiraš, več gre lahko tudi narobe. Ne glede na to, kaj se vama pripeti na poročni dan, zaupajta v svojo ljubezen in verjemita, da se vse da rešiti. Kolikor je poroka prijeten dogodek, je tudi stresen. Naštevam nekaj »izzivov«, ki se lahko pripetijo nevesti in kako jih najlažje rešiti.

Poročna obleka in obisk stranišča

Priporočljivo je, da se pred nakupom ali izposojo poročne obleke v njej zavrtiš in usedeš, da jo preizkusiš ali ti kljub njeni lepoti ne bo prevelika ovira. Izberi poročno obleko, ki bo kljub svoji veličini in popolnosti tudi prijetna za nošenje. A na poročni dan boš v obleki počela veliko več kot plesala in sedela, morala boš tudi na stranišče. Ne skrbi! Vsaka nevesta je dala tudi to čez. Prosi svojo dobro prijateljico, pričo ali družico, da ti pomaga. Pri velikih princeskastih poročnih oblekah si lahko pomagaš z obročem, ki skrbi za lepo obliko obleke in sicer zagrabiš njegov spodnji rob tako, da narediš nekakšno vrečo, v katero previdno natlašič vse vrhnje plasti poročne obleke. Nekatere neveste so si kupile za to namenjen pripomoček, lahko pa ga izdelaš tudi sama. V Ikejino veliko vrečo narediš dve luknji za nogi, stopiš vanjo in jo potegneš navzgor.  Neveste z ozkimi poročnimi oblekami čaka veliko slačenja. Nekaterih oblek se ne da potegniti navzgor, zato ni druge kot da se obleko sleče in nato obleče nazaj. Vsekakor naj ti ne bo nerodno ali neprijetno, če ne boš sama na stranišču. Oseba, ki bo s teboj, ne bo ničesar videla, razen veliko belega.

Tisti dnevi v mesecu in poročni dan

Ko izbiraš datum poroke, te skrbi ali bodo gostišče, fotograf, DJ ali glasbeniki itd. prosti. Na vse pomisliš, razen na svoje dneve. Dobro je, da spremljaš svoje »rdeče« dni že mesece pred poroko, tako da lahko preračunaš kdaj te bodo obiskali. Poroka bo velik zalogaj za tvoje živčke, zato se lahko zgodi, da te tudi kaj preseneti in pride malo prej ali malo kasneje. Ne dovoli, da ti menstruacija uniči poroko. Pripravi se in vse bo v redu. V kolikor mogoče že jemlješ kontracepcijske tabletke se lahko posvetuješ s svojim ginekologom, kako jo lahko z njihovo pomočjo prestaviš. Če to ne pride v poštev, potem si priskrbi tisto zaščito, katera ti je najbolj prijetna in jo uporabljaš tudi sicer. Ne eksperimentiraj ravno na tisti dan. Možnosti je veliko: vložki, tamponi, menstrualne skodelice in zagotovo še kaj. Za vsak slučaj si priskrbi še rezervne spodnje hlačke. Ne prepusti ničesar naključju. Pripravi se in četudi bodo tisti dnevi na tvoj poročni dan, ti že imaš rešitev.

Mozolj/herpes? Pa ne ravno danes!

Pa saj ne more biti res, pa je! Toliko mozoljev si že obvladala in tudi tega boš. Nihče ne bo niti vedel, kakšno dramo si doživela, ko si ga zjutraj našla na svojem obrazu. Ko se pripravljaš na poročni dan, poskrbi, da imaš svojo SOS zalogo za mozolj ali herpes pri roki. Dnevi pred poroko so naporni. Bodoče neveste so utrujene, z veliko skrbi in kaj hitro pade tudi odpornost. Priložnost za mozolje in herpes. Preventivno že nekaj tednov pred poroko posezi po dodatnih vitaminih in mineralih. Mozolj se bo zlahka skril pod dober korektor in za tvojo vizažistko bo to mačji kašelj, medtem ko lahko herpes narediš neviden z obliži, ki jih dobiš v vsaki lekarni. Vsekakor in pod nobenim pogojem ne stiskaj ali praskaj kože. Krvave hraste je veliko težje skriti kot rdečico.

Vtikljiva tašča ali drug sorodnik, ki je pozabil, da je poroka vajin dan? Kdaj in kako reči ne in poskrbeti, da bo vajina poroka kakršno želita sama?

Poroka je vajin dan in pod nobenim pogojem ne dovolita, da je to dan kogarkoli drugega. Vsak ima svoje sanje in prav je, da si jih uresniči. Pogovorita se, kaj si želita in naredita načrt kako bosta to dosegla. Ko bosta naznanila, da se bosta poročila, bosta prejela tisoč nasvetov kaj in kako narediti in upoštevajta le tiste, ki sovpadajo z vajinimi željami. A vseeno se bo našel nekdo, ki bo bolj vztrajen z dajanji nasvetov in bo šel celo malo predaleč ter posegel v organizacijo. Vidva sta prijazna in ne želita se prepirati, a če osebe ne bosta ustavila, bo vajin poročni dan le senca vajinih želja. Povabita to osebo k sebi na kavo ali večerjo in se z njo pogovorita. Povejta kaj si najbolj na tem svetu želita in koliko vama to pomeni. Zahvalita se za trud osebi in tudi zahvalita se, da bo oseba spoštovala vajine želje. S tem bosta že nakazala, da pričakujeta, da se nenačrtovano načrtovanje zaključi. Če prošnje ne bodo padle na plodna tla, bodita konkreta in kar recita naslednje: »Res hvala, da želiš pomagati, vendar te prosiva, da nehaš. Želiva si drugačne poroke. Samo enkrat se bova poročila in dovoli nama, da se nama uresničijo sanje.« To so prijazne besede. Izrecita jih z mirnim tonom. Ne bodita konfliktna. Ne povzdignita glasu.

Koliko eksperimentirati s frizuro? 

Kakšno pričesko si želiš? Prelistaj kataloge, spletne strani in oglej si pričeske.Te zanima kaj elegantnega? Kaj odštekanega? Pomisli na poročno obleko, ki si si jo izbrala. Naj se tvoja pričeska sklada s poročno obleko in tudi temo poroke. Zagotovo si želiš imeti pričesko, ki ti pristaja in ki bo ostala na svojem mestu do jutra. Nujno in res nujno se že prej dogovori s frizerko, kakšno frizuro bosta ustvarjali na poročni dan. Prav tako je nujno, da jo naredita vsaj nekaj tednov ali dni prej, da bosta lahko ocenili, koliko časa potrbujeta in kako ti pristaja. Model v reviji ima mogoče drugačen odtenek kot so tvoji lasje in lahko, da ti ne bo pristaja domnevno sanjska pričeska tako dobro. Nekatere pričeske izvrstno izgledajo na svetlih, druge na temnih laseh. Veliko je odvisno tudi od tvojega obraza. Ne eksperimentiraj na poročni dan. Že prej se vse dogovori in preizkusi.

Na poroko skupaj z ženinom ali vsak zase?

Ali verjameš, da prinaša nesrečo, če ženin vidi nevesto pred poroko? Če verjameš, potem organiziraj ločen prevoz in poskrbi, da tvoja vrata »stražijo« pred ženinom. Če ti je figo mar kaj pravijo vraži, potem se stisni k svojemu ljubemu ob vsakem prostem trenutku, ki ga bosta dobila pred poroko. Lahko imata tudi skrivnostno srečanje čisto na samem, samo vidva. Ta magični trenutek bo za vedno ostal v vajinih srcih.

Noseča na svoji poroki

Načrtovano ali ne, otročiček vama je namenjen in prav nič vaju ne bo oviral na poročni dan. Mirno bo dremal in ko bo nevestici poskočilo srce, bo tudi malček zaplesal v ritmu poročne koračnice. Nevestina priča naj poskrbi, da bo vedno v nevestinih rokah kozarec brezalkoholne pijače. Pričakuj, da te bo vsakih pet minut nekdo vprašal kako se počutiš. Vsekakor pa ne pomeni to, da moraš sedeti v kotu in počivati. Zapleši in uživaj v svojem dnevu. Telo ti bo samo sporočilo koliko lahko in koliko ne. Prisluhni si. Sama najbolje veš, kaj ti paše. Izziv bo le tvoja poročna obleka. Ko boš izbirala svojo poročno obleko, pomisli tudi na svoj bodoči trebušček. Če ga želiš zakriti, izberi obleko A kroja, ki se od prsi navzdol razširi. Šivilije znajo narediti čudeže in naj te ne skrbi, imela boš čudovito poročno občeko.

Poroka in dojenček

Če je vajin zakladek že prisoten na poroki, določi kdo bo tisti, ki bo skrbel zanj. Najslabše je, da so vsi varuške. Potem ne bo nihče dobro vedel ali je že jedel, ali potrebuje spanec, menjavo pleničke… Zmešnjava bo in otroček bo nemiren. Dovoli, da za vajinega malčka nekdo dobro poskrbi. Če dojiš, potem prilagodi potek poroke tudi vajinemu času hranjenja. Obstajajo tudi alternativne rešitve, in sicer črpanje mleka ali adaptirano mleko. Naredi tako, da bo otroček srečen in ti mirna. Po večerji vama ne bo nihče zameril, če se odpravite za kratek čas v svoje prostore in skupaj uspavata vajinega malčka, prvič kot mož in žena. Dovolite si trenutek zase. Že prej to povej bendu ali DJ, da bo ravno ta čas preigraval pesmi, ki zvabijo vse svate na plesišče in vsi boste neizmerno uživali. Ko dojenček zapre očke, vklopita »varuško« in se pridružita zabavi na plesišču.

Kako dolgo ostati v poročni obleki?

Pričakuj, da te bo skoraj vsak vprašal kdaj se boš preoblekla? Pravega odgovora ni. Neveste se odločajo med dvema scenarijema: se preoblečejo ali se ne. Odločitev je tvoja! Po eni strani je tako, da samo en dan imaš priložnost nositi svojo poročno obleko. V njej se boš počutila res nekaj posebnega in naj traja do jutra. Po drugi strani pa čarobnost poročne obleke terja svoj davek in lahko te omejuje pri plesu. Če želiš plesati in skakati brezmejno, potem si privošči še drugo, preprostejšo, lažjo in krajšo obleko, v kateri boš zaključila svoj poročni dan. Če se boš preobleka, imaš dve časovni možnosti – po večerji ali po polnoči, kot pepelka.

Na poročni dan ne gre vse po planu. Pa kaj potem!

Poroka je pomemben dan in toliko truda sta vložila vanj, toliko pripravila, načrtovala in tuhtala. Za vaju bo vajin dan čaroben, sanjski in neponovljiv. Četudi bo deževalo, vidva pa se poročita na prostem ali bo zmanjkalo elektrike v poročni dvorani, se samo zavedajta, da vse kar šteje sta vidva, srečna in zaljubljena. Če bosta vidva sprejela izziv, bodo tudi svatje sproščeni in na koncu se boste z nasmeškom na obrazu spominjala, kaj vse se je zgodilo na tisti dan.

Sporočite nam vaše mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen.