Ste vedeli, da se je v Sloveniji mogoče poročiti tudi pod vodo? Preverite kje in kako!

Naša kultura dopušča precej svobode pri zasnovi poročnega dne. Tako obstaja tudi vse večja ponudba neklasičnih porok kot so poroka v jami, poroka v balonu, poroka pod vodo ter razne tematske poroke (srednjeveška, gosposka itd.).

Ena bolj zanimivih neklasičnih različic porok je vsekakor poroka pod vodo, ki jo ponujajo v Piranu.

poroka pod vodo

Poroka pod vodo je ena zanimivejših različic neklasičnih porok

Kaj vse je potrebno, da se lahko potopita pod vodo in tam izrečeta svoj usodni da?

Če nista izkušena potapljača, potem bosta morala pred potopom na poročni dan opraviti kratek tečaj oz. tako imenovani spoznavni potop. Spoznavni potop morajo opraviti tudi vsi tisti svatje, ki se bodo potopili z vama, izvede pa se navadno en teden pred poroko. Spoznavni potop sestoji iz teoretičnega dela, praktičnega dela v nizki vodi ter potopa v globji vodi. Skupno trajanje je odvisno od velikosti skupine, ponavadi traja 3-5 ur, od tega je 45 minut namenjenih potopu. Cena spoznavnega potopa je 60 €/osebo.

Na poročni dan se ženin in nevesta skupaj s svati, pričama in “matičarko” v ustrezni potapljaški opremi potopita na kraj podvodnega poročnega obreda. Trajanje podvodne poroke je približno 15 minut. Svatje, ki se z bodočima mladoporočencema niso potopili, lahko njuno podvodno zaobljubo opazujejo z barke s prozornim dnom.

nevesta podvodna poroka

Nekako takole pa bo nevesta realno izgleda pred potopom na lokacijo podvodne poročne zaobljube

Slaba stran podvodne poroke v Sloveniji pa je ta, da pravno ni veljavna. Zato si morate po vrnitvi na kopno civilni poročni zaobljubi izmenjati še pred uradno matičarko in pooblaščencem. V le slabih 200 metrov od potapljaškega centra oddaljeni cerkvici se lahko poročita še cerkveno, nato pa sledi poročno slavje na kopnem ali pa na ladji.

piran cerkvica

Cerkveni poročni zaobljubi si lahko v Piranu izmenjata v cerkvici, katere zemljišče se lahko pohvali z enim najlepših in najbolj romantičnih razgledov v Sloveniji

Podvodna poroka je vsekakor zanimiva dogodovščina tako za ženina in nevesto kot tudi svate. Zanimiv podvig pa bo morda najti tudi ustreznega fotografa za takšno pustolovščino.

Več informacij o podvodni poroki najdete tukaj.