Odločila sta se poročiti. Kaj pa sedaj? Preverita katere se najpogostejše dileme mladozaročencev, kako vama pri načrtovanju poroke lahko pomaga poročni plan in kaj vama ekipa poročnega plana OrganizirajSiPoroko.si svetuje, da bodo priprave čim manj stresne in da bo vstop na vajino skupno življenjsko pot vsem ostal v prelepem spominu.

Brezplačni poročni plan na spletni strani OrganizirajSiPoroko.si je bil v času svojega ­5-letnega obstoja v pomoč pri pripravah na poroko že kar nekaj parom. Zagotovo ste v tem času dobili odgovor na to katere so najpogostejše dileme, s katerimi se soočajo pari, ki se nameravajo poročiti. Bi nam jih lahko nekaj zaupali?

Res je. Z našim planom si je poroko organiziralo že preko 2000 parov. Vedno znova se pojavljajo 3 dileme. To so:

– lista povabljenih (koga povabiti, kako veliko poroko narediti)

– uskladiti želje in proračun (cene znajo zaradi besede poroka ponekod poskočiti v nebo)

– neodzivnost ponudnikov poročnih storitev (le-ti ne dajejo konkretnih odgovorov, ne odgovarjajo na e-maile, neprijaznost, splošna neodzivnost …).

Prav v ta namen imamo mi, na spletni strani OrganizirajSiPoroko.si, v naši svetovalnici tudi nasvete glede liste povabljenih in se na strani trudimo oglaševati le preverjene ponudnike.

Posebnost vašega poročnega portala je tudi spletna svetovalnica župnika Marka in profesionalnega snemalca Mihaela Tominška. Kakšna vprašanja jima pari najpogosteje zastavijo?

Najprej naj povemo, da smo na našo svetovalnico zelo ponosni, saj na vprašanja poleg župnika in snemalca odgovarjajo še vsi ostali poročni ponudniki, ki so na svojem področju res profesionalci. Prav tako na strani svetuje mlada žena (še včeraj nevesta) in svoj blog piše zaročenka (jutri nevesta).

Gospod župnik Marko dobiva predvsem vprašanja o samem poteku cerkvenega obreda in pravilih, ki se jih je potrebno držati; gospod Tominšek pa predvsem o tem kako med poplavo ponudnikov izbrati primernega in zakaj ima video tako vrednost.

Kako nam po vašem mnenju lahko poročni plan olajša priprave na poroko?

Kot radi povemo, večina od nas dnevno ne organizira in animira 50+ ljudi in organizacija poroke ni mačji kašelj. Da je mera polna, so čustva na višku in pričakovanja zelo visoka. Poročni plan je izračunan za vsak par posebej (glede na izbrani poročni datum) in natančno razdeli vse naloge po pomembnosti glede na čas, ki ga imata mladozaročenca na voljo. Predvsem je pomemben časovni okvir, da ima par na voljo dovolj časa za izbiro ponudnikov poročnih storitev; dodatek k vsemu pa so tudi podrobnosti, ki so na poroki prav tako zelo pomembne (npr. kje bodo svatje parkirali, ko bodo prišli po nevesto; kdo bo poskrbel za okrasitev avtomobilov; kdo bo zaklenil stanovanje; poskrbel za prejeta darila …). Ni malo parov, ki so se nam že med samo organizacijo zahvalili, kar nas izredno veseli, da je plan parom v pomoč in da so s poročnim dnem na koncu res zadovoljni.

Predvsem pa je vredno, da bodoči ženin in nevesta tudi zadnjo noč mirno spita, ker vesta, da je v poročnem planu vse, česar nista želela, prečrtano in vse, kar je bilo za storiti, obkljukano.

Koliko časa pred poroko priporočate, da pričnemo s pripravami na poroko?

Odvisno je od želja; več kot je točno določenih želja, npr. glede lokacije, glasbe … prej je potrebno začeti. Za določene ponudnike že leto prej. Za večino pa je pol leta dovolj. Osebno bi priporočali raje več kot manj, kajti na ta način organizacija ni stresna in v njej res lahko uživamo.

Na vaši spletni strani za samostojno organizacijo poroke je mogoče prebirati tudi nevestin dnevnik. Kaj je njegov namen?

Res je, s tem smo začeli to jesen. Njegov namen je predvsem vpogled v samo dogajanje zaroke, pričakovanj in organizacije poroke ter vseh drobnih lepih in malo manj lepih stvari, ki zraven sodijo.

Imate morda še kakšen kratek nasvet za naše bodoče mladoporočence?

Predvsem je dobro stvari vnaprej dobro pripraviti in predvideti, se dogovoriti, na koncu pa se prepustiti dnevu in doganju, ker dan res (pre)hitro mine. Ko pa se začne zakon, pa le pogumno in vztrajno – zakon definitivno ni piknik, a se splača 🙂

Zahvaljujemo se ekipi OrganizirajSiPoroko.si za odgovore, vas, bodoče neveste in ženini, pa vabimo, da obiščete njihovo spletno stran (kliknite tukaj) in si s pomočjo poročnega plana ter spletnih svetovalnic olajšate priprave na vajino poroko.

brezplačni poročni plan OrganizirajSiPoroko.si